את מתאמנת המון– אבל האם את באמת אוכלת נכון?
- עפרי ביטון
- 4 days ago
- 2 min read
את משקיעה שעות באימונים, נותנת מעצמך 200%, שואפת להשתפר כל הזמן – אבל האם עצרת רגע לשאול מה קורה עם הדלק שאת מכניסה לגוף?
הרבה מתאמנים משקיעים בכל פרט קטן באימון שלהם: כמה סטים לעשות, איך לשפר טכניקה, איזה תרגיל הכי טוב לכל קבוצת שרירים. אבל כשזה מגיע לתזונה – הם קצת “זורמים”. ואם כבר מנסים לשפר, אז זה בדרך כלל עם המלצות חלקיות או טרנדים חולפים.
אז מה באמת משפיע על איך אנחנו אוכלים? ולמה זה חשוב בכלל?
מחקר שבדק מתאמנים צעירים מצא שמי שיש לו יותר ידע בתזונה– אוכל טוב יותר. זה אולי נשמע הגיוני, אבל זה משנה לחלוטין את הדרך שבה צריך להסתכל על תזונה נכונה:
✔ זה לא רק עניין של כוח רצון – הרבה אנשים חושבים שאם קשה להם לשמור על תזונה נכונה, זה בגלל חוסר משמעת, חוסר זמן, או פיתויים. בפועל, המחקר מראה שדווקא רמת הידע היא הגורם המשמעותי ביותר שמשפיע על הרגלי האכילה שלנו.
✔ ידע = ביצועים טובים יותר – מי שמבין מה הגוף שלו צריך, יודע לבחור נכון. הוא מספק לעצמו את האנרגיה המתאימה, מתאושש טוב יותר מאימונים, ונמנע מתשישות מיותרת.
✔ בלי ידע – גם הכוונות הטובות לא תמיד עובדות – אפשר להיות הכי ממושמעים בעולם, אבל אם אתה לא יודע איך לתזמן נכון את הארוחות, כמה חלבון הגוף שלך באמת צריך, או איך לשלב פחמימות בצורה חכמה – כנראה שאתה לא מנצל את מלוא הפוטנציאל שלך.
אבל רגע, מה עם מחסומים?
כולם מדברים על המחסומים שמונעים מאיתנו לאכול בריא: אין זמן לבשל, יותר נוח לקחת משהו מהיר, קשה לעמוד מול פיתויים… אבל המחקר הזה גילה משהו מעניין: המחסומים האלה לא באמת היו משמעותיים כמו שחשבנו!
מה זה אומר? שאם יש לך את הידע הנכון – את כבר תדעי למצוא את הדרך. תמצאי פתרונות יצירתיים לארוחות, תדעי מה כדאי לבחור גם כשאין לך זמן, והכי חשוב – תביני שהתזונה שלך היא כלי, לא מגבלה.
איך את יכולה להתחיל לשפר את התזונה שלך?
✔ תתחילי מללמוד את הצרכים שלך – כמה אנרגיה הגוף שלך צריך?
✔ תבחר מאמנים ואנשי מקצוע שמומחים ומוסמכים בתזונה – כי ידע זה לא רק תיאוריה, אלא כלים פרקטיים שאפשר ליישם ביום-יום.
בסופו של דבר, אם את כבר משקיעה באימונים – אל תתני לתזונה להישאר מאחור. היא חלק בלתי נפרד מהדרך להצלחה שלך, והיא זו שתקבע אם תרגישי עייפה ותשושה – או חזקה ובשיא שלך!
AlKasasbeh, W., & Akroush, S. (2024). Investigating the interrelationships among food habits, sports nutrition knowledge, and perceived barriers to healthy eating: a study of adolescent swimmers. Frontiers in Nutrition, 11, 1381801.
Comentários